Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/1/4/6/genegen.be/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 0

Don Bosco inspireert

 

  22 Responses to “Don Bosco inspireert”

 1. Mooi gemaakt. Wat een Inspiratie om de dag te beginnen! Dank u Wel voor deze hele week.

 2. Prachtig initiatief met geweldig inspirerende getuigenissen!

 3. 9 dagen met een inspirerend begin. 9 inspirerende pareltjes om er met volle goesting in te vliegen! Don Bosco leeft!

 4. Nine themes were creatively presented. I enjoyed watching these videos and reflecting on the themes. May Don Bosco Bless your initiative.

 5. Zowel vandaag als de vorige 8 dagen waren voor mij een kleine graankorrel van echte inspiratie bij het begin van de dag. Ik kijk al uit naar volgend jaar!
  Doorheen 38 jaar werken met en bij Eigentijdse Jeugd heb ik telkens weer ontdekt dat de jongeren onze echte ‘leermeesters’ en ‘professoren’ zijn!
  Roger

 6. Mooie en oprechte getuigenissen.
  Inspirerend ook.
  Zouden in de lerarenkamer de hele dag mogen getoond worden.

 7. Wat stralen al die opvoeders, leerkrachten jongeren en kinderen “samen geïnspireerd” door Don Bosco zonnig geluk uit! Een besef dringt door bij die beelden: hoe krachtig leeft Don Bosco in die vele huizen op die vele plaatsen. Wat laat dat Don Bosco gebeuren een optillend en goeddoend spoor na. Bedankt dat je ons dat ‘genegen’ laat ervaren!

 8. Een heel, heel mooi initiatief, fris, jong, bijdetijds, en heel diep met de hartslag van Don Bosco!!!
  De titel alleen al “Genegen” getuigt van creativiteit en vindingrijkheid!
  Deugddoend, negen dagen lang… Een mooi Don Boscofeest gewenst en uitkijkend naar een volgende schot in de roos. Daniël Malfait.

 9. Don Bosco en vele andere (heilige) mensen blijven ons inspireren om ons dagelijks in te zetten en ons best te doen voor de medemensen/de jongeren op ons pad.

  Zeker als we het zelf eens moeilijk hebben of een steuntje kunnen gebruiken…

  Proficiat en dank je wel voor de 9 dagen spirituele thema’s,

  Rik

  mdb

 10. mooie beelden , die zo blij maken – zodat de dag niet meer stuk kan

 11. Gewoon doen dat in de lerarenkamer laten spelen Peter! (zet een laptop en kleef er een briefje op waarop staat: “klik op het pijltje en geniet”.
  Alle filmpjes zijn trouwens te mooi om ze niet meer te gebruiken!!! Laat ze nog maar geregeld eens zien op een vergadering of zo …

 12. Negen dagen lang mochten we genieten van negen pareltjes die, zeer beklijvend, bleven hangen gedurende de hele dag… Een mooie inspiratie voor vele mensen die zich dankzij Don Bosco verbonden weten… Prachtig uitgewerkt in dit initiatief. Proficiat !

  Een fijn Don Boscofeest morgen !

  Mvg, Terese smdb

 13. Wat (doorheen de 9 filmpjes) opvalt bij en rond Don Bosco:

  altijd: levendige kleuren
  vrolijke gezichten
  lof der zotheid
  maar ook ernst en stilte
  verdieping en verrijking

  ruimte voor iedereen
  aandacht voor elk afzonderlijk

  verrassende creativiteit
  verfrissende eenvoud

  verwevenheid van jong en oud
  (zilver en goud… peper en zout…)

  mogen zijn wie en zoals je (al/nog maar) bent
  maar ook uitgedaagd worden tot net ietsje meer

  ontelbare mooie mozaïeksteentjes
  – van geborgenheid tot gebrokenheid –
  met als lijm daartussen:
  de visie, de aanpak, het voorbeeld van Don Boso

  ‘kwetsbare nabijheid ipv veilige afstandelijkheid’
  (om het met de woorden van dag 9 te zeggen)

  Fijn dat jullie dit zo ‘inspirerend’ weten/wisten te vertalen,
  en nu we de smaak te pakken hebben…

  Dus morgen zijn het kaarsje, het bloemetje bij en de pluim op de hoed van Don Bosco
  ook voor jullie. Bedankt.

  Hilde

 14. Eén woord: “Waaaauw!”

 15. Verfrissend en inspirerend initiatief van een ongezien niveau. Proficiat.

 16. Genegen…het gebeuren kon niet beter benoemd worden…inspirerend niet alleen voor vandaag…daar kunnen we nog lang van leven en leven doorgeven. Wij keken elke middag als gemeenschap…zo kon er heel wat gedeeld worden…en ook nog bij het avondmaal wisselden we vele gedachten uit…En geloof maar niet dat we elke dag gewacht hebben op dat gezamenlijk moment… we waren veel te nieuwsgierig van ’s morgens vroeg…en vele medezusters keken meerdere keren…Proficiat…het heeft ons leven als zdb rijker gemaakt…maar we worden vooral uitgedaagd elke dag weer meer in zijn spoor te gaan.

 17. ooit stuurde ik nieuwjaarswensen…dat je elke dag een parel vinden mag…

  hier staan negen pareltjes op rij.

  proficiat

 18. Een fantastisch initiatief. Een prachtig resultaat van keihard werken en enorme creativiteit. Elke dag opnieuw een aanleiding tot een glimlach, stof tot nadenken, momenten van herkenning, motivatie & inspiratie, gevoel van blijheid en trots omdat je bij deze familie mag horen, nieuwsgierigheid en honger naar wat komen gaat. Slechts 1 opmerking: pech dat een noveen, spijtig genoeg, maar negen dagen telt, dit smaakt echt naar meer. 🙂

 19. Bravo voor dit mooie proces naar 31 januari. Als ik ‘achterom’ kijk, denk ik dat ik mij de voorbije decennia heel vaak en dankbaar heb laten inspireren door Don Bosco: de chiro, het onderwijs…en zeker ook mijn kijk naar mensen in het algemeen. Ik ben daar heel dankbaar om en wens al wie de inspiratie verder draagt: veel succes.

 20. Bravo! Zeer mooi!

 21. Een fijne feestdag morgen !

 22. Fantastisch, prachtig! Wat een mooi initiatief negen dagen lang. Dit is voor herhaling vatbaar. Die oprechte getuigenissen geven kracht om op moeilijke momenten door te doen. Ze geven je het besef dat je niet alleen bent maar een deel, een puzzelstukje, van een ongelooflijke beweging geïnspireerd door Don Bosco. Dikke proficiat aan de mensen achter dit mooie project.