Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/1/4/6/genegen.be/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 0

‘Alles kan’

 

Gerealiseerd door Paul Van Haute
Met dank aan Don Bosco Sint-Denijs-Westrem, Anton, Ciska, Katleen, Livia, Thierry

  10 Responses to “‘Alles kan’”

 1. Geduld en geloof… twee sleutelbegrippen in de opvoeding. Onze jongste 17-jarige zoon vraagt het ons regelmatig, half speels en plagend, half benieuwd ook: ‘geloof je in mij?’. Hopelijk is ons geloof in hem een opstapje naar het geloof in zichzelf zodat hij hier en daar een bergje kan verzetten.
  Misschien dat ook andere scholen zich kunnen laten inspireren door dit voorbeeld van inclusie. Volwassenen mogen die inspanning best doen. Voor jongeren is het soms zo eenvoudig als in het antwoord van de klasgenoot: ‘eerst was het een beetje raar, maar na een tijdje was het gewoon’. Voilà. En op de koop toe leert de groep ook van deze leerling. Elkaars taal leren spreken is voor heel wat groepen/mensen het begin van begrip en waardering. Nog een pluim voor al die GON-begeleid(st)ers en leerkrachten die niet blind en doof blijven voor wat jongeren nodig hebben. En natuurlijk ook: prima gedaan Anton! Het ga je verder goed.

  hvp

 2. Het ‘onmogelijke mogelijk’ maken is een hele uitdaging, boeiend en zeker salesiaans.
  Alle leerlingen, ook de zwakkeren, verdienen onze aandacht en steun.
  Op een ander forum kunnen we eens een boompje opzetten over de ondersteuning en middelen die we daarvoor nodig hebben en hoe we de automatisch bijkomende planlast van de leraren opvangen.
  Maar hier zeggen we volmondig ‘ja, het moet kunnen!’.

 3. Weeral een pareltje. Wie denkt dat het evangelie saai is en niks uirdagend te bieden heeft moet deze reeks zien! En dan meedoen en de bergen verzetten waar we tegen aan kijken.

 4. Mooi filmpje… mooi initiatief ook van de Don Bosco school
  In ons trappenhal, hangt in het groot: ‘Bergen verzet je door elke dag kleine keien te verplaatsen’… en zo proberen we dat dan maar waar te maken, gesteund door ons geloof en Don Bosco…

 5. Hartverwarmend! Mooi in beeld gebracht…

 6. Chapeau voor alle begeleidende leraren en personeel die dagelijks de moeite doen om aan anders-communicerende jongeren onderwijs en opvoeding te geven.
  Vraagt vaak extra moeite en competenties …

  Geduld is een mooie deugd en in jullie filmpje is het duidelijk dat het in praktijk bestaat.

  Rik

 7. Prachtige getuigenis! Dank je wel en dikke proficiat!

  Een mooi feest van Don Bosco toegewenst aan iedereen

  Carine

 8. Wat een aangename verrassing om iedere dag weer uitgedaagd, geprikkeld te worden door zo’n mooie staaltjes van zorg en mede-menselijkheid.
  Dank je wel!

 9. super gedaan!

 10. ‘Zorg voor elke jongere’. Een mooi voorbeeld van hoe het kan! Proficiat aan het team van Sint-Denijs.