Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/1/4/6/genegen.be/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 0

Don Bosco in de keuken

 

Gerealiseerd door familie Veys-Van Parys
(Johan, Hilde, Joke, Koen, Lien, Kaat en Bart) en Werner Van Hassel (muziek)

  11 Responses to “Don Bosco in de keuken”

 1. Alweer een geweldig filmpje met een inspirerende tekst (net als gisteren!). De keuken is een plek voor veel verschillende momenten. Ik herken heel veel vanuit de keuken van Deebeetje-kamp (Jeugd- en Jongerenvakanties Don Bosco), maar ook uit andere keukens. Het doet me ook denken aan afgelopen dinsdag dat ik spontaan voor 45 personen mocht koken. (Een Don Bosco project in Santa Cruz, Bolivia). Drie van onze meiden hebben me geholpen in de keuken en ik leerde hen hoe ze een ui zonder tranen kunnen snijden. Zij leerden mij weer o.a. een aantal dingen met het inkopen doen hier op de markt. En ook de opvoeders hier die interesse hebben in de manier waarop ik kookte (en wilden leren), namelijk een beetje anders dan ze hier gewend zijn. Daarna was de keuken een plek voor meer, omdat ze het zo lekker vonden. En tot slot was de keuken een plek voor een afwasfeest. Geweldig!
  En de vraag welke plek Don Bosco bij mij thuis heeft, wist ik meteen. Dat is namelijk in mijn hart. Ik ben daar heel erg blij mee. Ik wil dat graag uitstralen naar anderen (in mijn werk en in de samenleving), omdat de manier waarop Don Bosco met zijn mensen en jongeren omging in mijn ogen veel waarde heeft.
  Bedankt voor deze geweldige en nieuwe inspiratie! Kijk weer uit naar morgen!

 2. Don Bosco gebeurt gewoon in het gewone… Komen eten!
  Bedankt voor de inkijk in jullie ‘warme’ keuken!

 3. Hallo fam. Veys… mooi filmpje.
  Het is wel duidelijk dat als ze bij jullie thuis KOMEN ETEN,
  het gezellige en waardevolle DAGELIJKSE KOST is.

 4. Het wekt in ieder geval eetlust op.Tof.

  Bert

 5. Leuke familie, gezellige bende en dat echt in de geest van Don Bosco. Proficiat

 6. Prachtig ! We mogen hier “proeven” van de warme liefde die Don Bosco kreeg van Mamma Margerita… hij gaf ze door en wij genieten er nog van… Mmmm !

  • Met dank aan DBV&A voor het initiatief en de impuls en veel dank aan de familie Veys die in alle details lieten zien hoe je van en in Don Bosco’s geest kan leven! Een dikke proficiat. We zijn fier op jullie!

 7. Proficiat Fam. Veys! Don Bosco is héél duidelijk aanwezig in jullie gezin. Altijd fijn om gezinnen te zien die er SAMEN voor gaan! Groeten

 8. Leuke drukte, gezellig samenzijn…met de spirit van Giovanni Don Bosco in gedachte. Proficiat.

 9. De Veyskes laten hier een mooie inkijk in hun dagelijkse leven, toppie ! Samen eten blijft toch het mooiste moment van de dag. Met uitzwermende kinderen wordt dit moeilijker, maar goed afspreken is dan de boodschap. Jullie gaan ervoor !

 10. Wat een verrassing om hier onze onvergetelijke vriendin Hilde uit onze Leuvense studententijd weer te zien, het kloppende hart van een grote warme familie samen met Johan en de kinderen. De jaren zijn voorbijgevlogen maar de verbondenheid is er direct terug tijdens ons bezoekje in jullie gezellige keuken… het is er echt zoals bij mama Margherita! Heel genegen groeten vanuit G’bergen.