Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/1/4/6/genegen.be/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 0

Don Bosco in het spel

 

Gerealiseerd door Jeugddienst Don Bosco
(Dorien, Hanne en de deelnemers aan de Wereldjongerendagen in Rio)

  16 Responses to “Don Bosco in het spel”

 1. Mooi filmpje. Zo wil ik het graag zien in de praktijk. Bedankt voor de inspiratie vandaag! Ik neem het morgen mee naar mijn project hier in Santa Cruz, Bolivia. Ben benieuwd of ik hen daarmee ook kan inspireren. Ik ga in ieder geval mijn best doen.

 2. een heel mooie start …. fijn om uit te kijken de komende dagen naar nog leuke inspiraties

 3. Yes! We zijn weer gestart!! Knap gedaan van de jeugddienst!
  Koorddansen, wat een mooie metafoor voor het werken met de jongeren …
  We leren het van dat jongetje uit Becchi 🙂

 4. Zeer knap! De wens van Don Bosco kan niet mooier voorgesteld worden.

 5. Very nice en zeer goed…! Proficiaat Jeugddiesnt DB…een echte replica van DON BOSCOS idee te kunnen realiseren in dit klein filmje.

 6. Het evenwicht (terug)vinden is inderdaad niet steeds makkelijk. Maar met de hulp van anderen…

 7. Op weg naar het feest van Don Bosco, speels, dynamisch en uitdagend.

 8. Mooi hoe een eenvoudige koord het hele opvoedingsproject kan symboliseren.
  Fijn toeval ook dat vandaag de ‘speelsheid’ wordt voorgesteld, net de dag waarop wij op school het feest ludiek vieren met de leerlingen.
  Hopelijk doen we morgen weer inspiratie op door het filmpje.

 9. Een mooie start, ook een mooie boodschap.
  Hoe speels ben ik eigenlijk?… Hoe speels ervaren de anderen mij…
  Fijn om tijdens de noveen hierbij stil te staan.
  Ik kijk alvast met speels – glunderende ogen uit naar deze 9 dagen…

 10. Spelen…
  Er zijn mensen die met vuur spelen of eerste viool of advocaat van de duivel of voor sinterklaas of stommetje, of onder één hoedje of met iemands voeten… Er zijn ook mensen die open kaart spelen en zelfs hoog spel door in te zetten op en in zee te gaan met ‘de jeugd van vandaag’

  “ge moet er geen (niet zoveel) spel van maken”… ja, maar gelukkig dat jullie dat wél doen en zo Don Bosco niet buitenspel zetten. Het geluk van jongeren mag altijd en overal op het spel staan! Vooral tof dat (de inzet in) het filmpje niet ‘gespeeld’ is, maar écht! (dat is goed nieuws dat niet in de krant of het journaal komt maar via Genegen wereldwijd -Eva in Bolivia- verspreid wordt) En dat er liefde in het spel is, is ook duidelijk.

  Balanceren op een slappe/stevige koord… doen we dat niet allemaal?
  Met de voetjes op de grond blijven is dan misschien wel een wijze raad maar het af en toe eens wat hoger zoeken is ook niet af te raden. En dan maar -levenslang- oefenen om in evenwicht te blijven…!

 11. “Weet je, als je over een touw loopt, moet je altijd voor je kijken. Nooit naar beneden of achter je, want dan val je!” (fragment uit ‘De koeherder van Becchi’).

 12. Prachtig begin! Het opvoedingsproject uitgelegd met koorddansen, uitgerekend een behendigheid die Don Bosco ook onder de knie had.

 13. Het beste leerplan LO!
  Klaar en duidelijk!

 14. Graag nog een late reactie van ons… als pleegouders.. Als je (pleeg)kind het begin van het touw gemist heeft en het einde van het touw soms niet in zicht is, hoop ik dat het vangnet dat wij spannen, altijd groot genoeg mag blijven, om hen te kunnen opvangen als ze ‘weer’ eens vallen… hopelijk speels genoeg …
  Dank je wel voor het nadenken en de uitdaging op de eerste noveen dag.

 15. Ik vind het ook leuk om alle reacties te lezen. Wat kan ik daar van genieten =D Bedankt. Vandaag laten we ons inspireren met een ander element.

 16. ik vind het te gek